Vida i obra d' Henri Matisse

dimarts, 26 de gener del 2010

Henri Matisse va néixer el 31 de desembre de 1869 a Le Cateau-Cambresis, poble situat al nord de França.
Abans de dedicar-se a l'art estudià Dret i va treballar durant un temps en un bufet d'advocats. En 1892 va deixar aquesta feina i va entrar a l'Escola de Belles Arts de París.
Les seves primeres obres tenien un estil naturalista i moltes d'elles eren còpia dels quadres de grans mestres clàssics com Rafael. Durant un període, en les seves obres van influir molt pintors com Gauguin, Cézanne , Van Gogh,... També s'inicià en l'escultura.
Les seves creacions aviat es van decantar cap el fauvisme, estil que es caracteritza per l'ús estrident del color, distorsió de les formes i pel seu sentit expressionista. Matisse es va convertir en el gran mestre fauvista francès. Va ser a Cotlliure, al sud de França, on va començar aquesta etapa pintant diferents paisatges del poble.
Va viatjar molt: Estats Units, Tahití, Nord d'Àfrica, Còrsega,...cosa que queda ben plasmada en les seves obres.
Va pintar uns panells murals il·lustrant temes de dansa i música i també va decorar una capella del sud de França, a prop de Niza, lloc on s'instal·là els darrers anys de la seva vida. En aquests darrers anys va canviar els pinzells per les tisores dedicant-se al "découpage", tècnica de papers pintats al gouache i retallats. Va crear "col·lages" plens de colors.
Matisse va morir a Niza el 3 de novembre del 1954.

Informació estreta de: l'art a Educació Infantil



Si voleu saber més, aquí teniu l'enllaç Image and video hosting by TinyPic

 
Plantilla creada por laeulalia basada en la denim de blogger.
Ir arriba